Nee! We gaan geen borsten maken.
Maar walnoten,
Dat doen we niet met siliconen kit van de gamma, karwei of praxis maar met de Siliconen Culinair van NedForm BV.
Geschikt om met voedsel in aanraking te komen, en superhandig voor thuis of in de professionele keuken.
Ik had een tijd zitten denken, wat is nou leuk om te maken voor thuis.
Pfff geen idee eigenlijk, moet wel een beetje toepasbaar zijn.
Schelpen, truffels, aardbeien, de kat, lego blokjes het kan allemaal.
Toch heb ik gekozen voor de walnoot,
Wel grappig kunnen namelijk gelijk door voor mini chocolade hersens.
Wat hebben we nodig?
Een mal of plastic bakje
Roerstaaf wel stevig
Iets van lijm om je product mee van te zetten mag ook wat anders wees creatief!
De siliconen natuurlijk
Meng bekertje
Ja dat is het wel geloof ik,
De lijm niet te vergeten natuurlijk,
we willen niet dat straks alles gaat drijven.
Het bakje waar we de siliconen vorm in gaan maken
Die heb ik al gevuld met water om te kijken hoeveel siliconen ik ongeveer nodig heb.
Te veel is zonde en te weinig na ja dat is gewoon een beetje jammer.
Eens zien, we hebben van beide flessen precies de helft nodig.
Wijk niet meer af dan 3% dat zal de werking negatief beïnvloeden.
Nu we weten hoeveel we nodig hebben gaan we de walnoten vast plakken in het bakje.
Zo een beetje kit erin, a je to buurman!
Mag ook chocolade, boter, lijm of klei zijn hoor
Zorg ervoor dat er onder geen ruimte meer is zodat daar de siliconen in kan lopen.
Vervolgens gaan we de siliconen afwegen,
dit is een stuk nauwkeuriger dan afmeten in bv een litermaat!
We beginnen met siliconen A
176 gram, want ik heb straks ongeveer 350 gr nodig.
In dit geval dus 352 gram
Daarbij wegen we dan Siliconen B
Dit alles moet goed gemengd worden,
de zijkant en bodem meenemen.
Doe je dit niet dat zal de siliconen niet gelijkmatig uitharden,
of zelfs niet uitharden.
Maak je niet te druk om de belletjes,
als je de siliconen in een dunne straal schenkt zullen ze verdwijnen.
Doe dit rustig,
je hebt ongeveer een half uur om de gemengde siliconen te verwerken.
En alles is nu geheel bedekt,
iets meer dan 2 a 3 mm Perfect
En nu wachten,
ongeveer 2 uur dan kunnen we gaan ontmallen.
Verstandig is om alvast je over voor te verwarmen.
Op ongeveer 80 tot 100'c
Dit om straks de gassen te verdampen,
pas dan mag het in aanraking komen met voedsel.
Na 2 uur.
Uit het bakje gehaald en de walnoten er uit gepeuterd.
In de oven voor ongeveer een uur.
Daarna even goed afspoelen met zeep water en dan is die al klaar voor gebruik.
Even proberen.........
Wat heeft de kleur van walnoot...... Melk chocolade helaas niet in huis.
Aha ik weet iets, cappuccino moet ook wel werken.
Het worden cappuccino ijs klontjes.
Het resultaat!
Ook deze die ik heb gebruikt in Restaurant Chique!
Aardappel en aardpeer lego.
Crème van mais en tonkabonen
Op de website van Siliconen Culinair staan een aantal verkoop adressen.
Hier onder nog een aantal andere mogelijkheden van de siliconen,
Met de namen van de Chef kok en fotograaf
Hans van Wolde (Chef Kok restaurant Beluga), Rutger Collaris
Sergio Herman & Studio Job, T. Le Duc
Sergio Herman & Studio Job, T. Le Duc
Sergio Herman & Studio Job, T. Le Duc
Wouter van Laarhoven (Chef Kok restaurant de Molen), Wouter van Laarhoven
Wouter van Laarhoven (Chef Kok restaurant de Molen), Wouter van Laarhoven
Mart Scherp (Chef Kok restaurant Scherp), Mart Scherp
Jeroen van Oijen, Jeroen van Oijen
Jeroen van Oijen, Jeroen van Oijen
Tom van Meulebrouck, Tom van Meulebrouck
Address
Siliconesandmore
Hofdwarsweg 20
6161 DD Geleen
The Netherlands Contact
Tel: +31 (0) 46 410 62 60
Fax: +31 (0) 46 410 62 70
Email: info@siliconesandmore.com
Web: www.siliconesandmore.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten