Als je grove mosterd maakt moet je natuurlijk ook fijne mosterd maken.
Ik kreeg alleen maar komentaar "Het valt van mijn bitterbal af"
Oke dan gaan we daar wat aan doen!
En de oplossing was simpel Alphense Fijne Mosterd.
Fijne Alphense gele mosterd met
komijn en venkelzaad
Dit is mijn werkwijze met de ingredienten:
We nemen:
100 gr geel mosterdzaad
200 cc chardonnay wijn azijn (zelf gemaakt of
gekocht)
Als je zelf azijn wilt maken kijk dan eens op www.brouwmarkt.nl
de verhouding van de kruiden is mijn geheim,
maar gebruik niet te veel!
Komijnzaad
Venkelzaad
Zout
Peper
En e.v.t. iets suiker
Dit allen goed mengen in een koffie molen
Dan alles in een bakje of een potje
de Chardonnay azijn erbij
En dan alles goed mengen zodat alle azijn wordt opgenomen
Als dan alles is opgenomen moeten we helaas het broodje hotdog nog even laten
liggen want de mosterd moet nog rijpen.
Dit kunnen we doen
in de koelkast of er buiten, wilt u een zachte mosterd dan laten we hem uit de
koelkast en willen we een scherpe mosterd dan in de koelkast.
Waarom?
De mosterdolie
vervliegt bij kamer tempratuur, en de mosterdolie heeft nou juist die scherpe
mosterd smaak. Daarom!
Nu is het zaak om
de mosterd 2 dagen te rijpen zodat alle smaken goed kunnen loskomen,
en samen gaan in
deze heerlijke mosterd.
Bon appétit!
Hoi
BeantwoordenVerwijderenHoort de mosterd zo knetter scherp te zijn ? Tranen springen bijna in de ogen😂