dinsdag 26 juni 2012

Alphense Fijne Mosterd

Als je grove mosterd maakt moet je natuurlijk ook fijne mosterd maken.
Ik kreeg alleen maar komentaar "Het valt van mijn bitterbal af"
Oke dan gaan we daar wat aan doen!

En de oplossing was simpel Alphense Fijne Mosterd.

Fijne Alphense gele mosterd met komijn en venkelzaad
Dit is mijn werkwijze met de ingredienten:
We nemen:
100 gr geel mosterdzaad
200 cc chardonnay wijn azijn (zelf gemaakt of gekocht)
Als je zelf azijn wilt maken kijk dan eens op www.brouwmarkt.nl
de verhouding van de kruiden is mijn geheim, maar gebruik niet te veel!
Komijnzaad
Venkelzaad
Zout
Peper
En e.v.t. iets suiker
 

Dit allen goed mengen in een koffie molen



Dan alles in een bakje of een potje


de Chardonnay azijn erbij


En dan alles goed mengen zodat alle azijn wordt opgenomen


Als dan alles is opgenomen moeten we helaas het broodje hotdog nog even laten liggen want de mosterd moet nog rijpen.
Dit kunnen we doen in de koelkast of er buiten, wilt u een zachte mosterd dan laten we hem uit de koelkast en willen we een scherpe mosterd dan in de koelkast.
Waarom?
De mosterdolie vervliegt bij kamer tempratuur, en de mosterdolie heeft nou juist die scherpe mosterd smaak. Daarom!
Nu is het zaak om de mosterd 2 dagen te rijpen zodat alle smaken goed kunnen loskomen,
en samen gaan in deze heerlijke mosterd.


Bon appétit!






1 opmerking:

  1. Hoi
    Hoort de mosterd zo knetter scherp te zijn ? Tranen springen bijna in de ogen😂

    BeantwoordenVerwijderen