Dit is zo lekker en toch zo makkelijk,
is sauzen, dressings, mayonaises, salades en stoofschotels.
Wat kan ik er over vertellen?
Geschiedenis en oorsprong.......
Geen idee eigenlijk,
kan er zo weinig over vinden dat ik nu nog een beetje in het duister tast.
Maar weet jij het wel?
Kom maar op, graag vul ik mijn blog aan met een leuk verhaal over de Hamad Muraqqad.
Richting de natuurwinkel voor onbespoten biologische citroenen,
wel iets duurder maar wat zijn ze prachtig.
Niet zo'n net fel gele kleur,
maar een lichtgeel.
Even oppoetsen met een theedoek en ze glimmen meer als die van de supermarkt.
En die geur......... :)
Nu we de citroenen hebben,
wat gaat er nog meer bij?
50 gram zout
150 ml citroensap
6 koriander zaadjes
1 laurier blad
0,5 pijpje kaneel
4 peperkorrels
En natuurlijk de citroenen, ongeveer
500 gram.
Pers nog 2 a 3 citroenen extra uit voor het sap of maak je overige citroensap op vanuit je koelkast.
De specerijen en kruiden even uittellen.
Beetje kneuzen.
Onbespoten zijn ze, toch even wassen.
Insnijden tot bijna onderaan,
mag wel vast blijven zitten.
En met gemiddeld geweld ze in de klempot duwen.
Beetje kneuzen is geen probleem.
En de kruiden erbij.
Ondertussen koken we het zout met citroensap.
Laten afkoelen tot kamer tempratuur en over de citroenen.
Let op dat ze wel bijna onderstaan.
Klep dicht en 5 dagen laten rijpen.
Buiten de koelkast.
Daarna nog minimaal 3 weken in de koelkast en dan zijn ze klaar voor gebruik.
Heb je netjes gewerkt?
Dan hou je ze makkelijk 6 tot 12 maanden goed.
Bij Restaurant Chique!
Heb ik deze citroenen gebruikt in een mayonaise.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten